Olej macadamia to tłusty żółto -brązowy olej o charakterystycznym orzechowym zapachu. Odporny na ciepło. Olej ten jest wytwarzany z orzechów makadamia w wyniku tłoczenia na zimno o charakterystycznym orzechowym zapachu. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe (ok. 75% - oleinowy, palmitynowy i oleopalmitynowy), składniki mineralne oraz witaminy A, B, i E. Cudownie regeneruje skórę i nawilża ją. Pomaga odżywić i poprawić elastyczność skóry. Stosowany na skórę sprawia, że jest miękka i zadbana. Stosowany na włosy daje im połysk i zdrowy wygląd. Osoby ze skórą suchą, wrażliwą i starzejącą się na pewno wykorzystają jego dobroczynne właściwości. Olej macadamia jest hipoalergiczny, jednak osoby uczulone na orzechy powinny stosować go z uwagą.
Właściwości, działanie i zastosowanie.
Olej macadamia posiada dużą ilość kwasów nienasyconych: 57% kwasu olejowego, 25% kwasu oleopalmitynowy, 15% nasyconych kwasów tłuszczowych, jest bogaty w witaminy A, B, E i składniki mineralne. Jego cudowne działanie możemy zaobserwować stosując go podczas kosmetycznych zabiegów. Fani zdrowego odżywiania również odnajdą wiele możliwości na zastosowanie oleju macadamia w kuchennym świecie. Olej macadamia ma zbawienny wpływ na nasze ciało, skórę i włosy.
Właściwości i zastosowanie spożywcze:
Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:
Sposób użycia:
Skład INCI:
100% olejek z orzechów macadamia, rafinowany.
Szczegóły
Pojemność: 50 ml
Kraj producenta: Polska
Kraj producenta: | Polska |
Marka: | Nacomi |
Pojemność: | 50 ml |